Prekių katalogas

Pluoštinių Kanapių sėklos nelukštentos. 1 kg.

  • Pluoštinių Kanapių sėklos nelukštentos. 1 kg.

    Pluoštinių Kanapių sėklos nelukštentos 

  • Iš aukščiausios Finola rūšies kanapių sėklų, unikalus produktas. Turi daug baltymų, skaidulinių medžiagų, vitaminų A ir D. Yra vitamino E šaltinis. Labai mažai natrio.

    Užauginta ir pagaminta Lietuvoje nenaudojant jokių herbicidų ir pesticidų. Sudėtyje nėra jokių konservantų, dibtinių priedų, GMO ir glitimo.

    Maistinė vertė (100 g) - 2344 kJ/564 kcal: baltymų 32.44 g, riebalų 43.7 g (iš jų sočiųjų 4.52 g, mononesočiųjų 4.29 g, polinesočiųjų 34.89 g), angliavandenių 10.34 g (iš jų cukrų 0 g), skaidulinių medžiagų 8.33 g, natrio 0.04 g; vitamino A 375 µg (46.88% RPN - rekomenduojama paros norma), vitamino D 29 µg (580% RPN), vitamino E 2 mg (16.67% RPN).
    Omega-3 19.18%, Omega-6 56.85%, Omega-9 9.81%.

    Vartoti galima kaip pabarstus įvairiems patiekalams: salotoms, sumuštiniams, sriuboms, troškiniams, plovui, kepiniams, makaronams (prieš pat patiekiant). Puikus priedas sausiems pusryčiams, vaisių kokteiliams, jogurtams, desertams. Sėklas galima sutrinti ir pagardinti užtepėles, padažus, vaikų maistelį, vartojamos aliejiniams salotų užpilams gaminti, pomidorams, kitoms daržovėms įdaryti, sūrio pyragų paskaninimui.

    Iš lukštentų sėklų yra gaminamas kanapių pienas - sėklos sumalamos, užpilamos vandeniu ir suplakamos. Vartojamas kaip gėrimas, priedas vaisių ar daržovių kokteiliams, pagardas sriuboms, pyragams, salotoms, kitiems patiekalams.

    Tinka žaliavalgiams ir veganams.

    Atidarius suvartoti per 30 dienų.

    Finola rūšies pluoštinės kanapės priskiriamos narkotinių medžiagų neturinčios Cannabis sativa L. šeimos kanapėms. Naudojamos tik pramoniniais tikslais (pluoštui ir sėkloms) arba sodininkystei. Pluoštinės kanapės Lietuvoje - labai seniai naudojamas kultūrinis augalas. Manoma, kad kanapės (ir soros) buvo vieni iš pirmųjų kultūrinių augalų.

    Lietuvoje pagamintas produktas.

     

    Kanapgrūdžių maistinė vertė

    Kanapių sėklos/grūdai
    • Baltymai sudaro iki 36 % visos sėklos masės
    • Baltymai kanapių sėklose yra be tripsino inhibitorių, kurie apsunkina baltymų įsisavinimą žmogaus organizme
    • Aliejus sudaro 35 % sėklos masės
    • Iki 80 % polinesočiųjų riebalų rūgščių kanapių aliejuje. Omega-3 ir Omega-6 santykiu 3:1–57 %:19 %
    • Aliejus turi 8 % sočiųjų riebalų rūgščių.

    Aminorūgščių kompleksas kanapės sėklose

    • Aminorūgštis Kiekis, %
    • Alaninas 2,289
    • Asparto rūgštis 5,303
    • Argininas 6,262
    • Cisteinas 0,824
    • Glutamo rūgštis 9,257
    • Glicinas 2,479
    • Histidinas 1,406
    • Izoleucinas 2,269
    • Leucinas 3,551
    • Lizinas 1,821
    • Metioninas 1,194
    • Fenilalaninas 2,192
    • Prolinas 2,029
    • Treoninas 1,969
    • Tirozinas 1,484
    • Triptofanas 0,678
    • Serinas 2,830
    • Valinas 2,364

    Informacija apie FINOLA veislės kanapes

    Riebalų rūgštys
    Santrumpa
    Kodas
    Tipas
    %
    Linolo rūgštis

    LA

    18:2n8

    omega-6

    *54

    Alfa-linoleno rūgštis

    ALA

    18:3n3

    omega-3

    *22

    Oleino rūgštis

    OA

    18:1n9

    omega-9

    9

    Gama-linoleno rūgštis

    GLA

    18:3n6

    omega-6

    4

    Stearidono rūgštis

    SDA

    18:4n3

    omega-3

    2

    Bendros sočiųjų riebalų rūgštys

    SFAs

    16:0, 18:0

    8

    Vitamino E kiekis (tokoferolis) 90 mg/ 100g
    Alfa-tokoferolis
    85 mg/ 100g
    Gama-tokoferolis
    5 mg/ 100g
    Peroksidų kiekis < 3 meqv/kg
    Cholesterolis neaptikta
    Trans-riebalų rūgštys neaptikta
  • Prenumeruok ir laimėk

    privatumo politika

    Informacija