Prekių katalogas

Chlorella milteliai, (100 g)

  • Chlorella milteliai, (100 g)

    Chlorella milteliai

  • Chlorella (lot. Chlorella vulgaris) – tai gėlame vandenyje augantys laisvai plaukiojantys vienaląsčiai žalieji mikrodumbliai (fitoplanktonas). Itin turtinga chlorofilo. Dėl savo ypatingų maistinių savybių chlorella neretai vartojama sportininkų, norint papildyti mitybą baltymais ir vitaminais, organizmo valymui ir kt.

    Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Mažai riebalų.

    Jūros ir gėlo vandens dumbliai naudojami mityboje nuo senų laikų (actekų, senovės Japonijoje ir Kinijoje). Chlorella - tai labai seni (atsirado prieš ~2 milijardus metų) vienaląsčiai mikrodumbliai. Savo energiją jie gamina iš saulės fotosintezės būdu.

    Chlorellos ląstelių sienelės sudarytos didžiąja dalimi iš celiuliozės ir chitino, dėl to jos gali surišti ir pašalinti toksiškas medžiagas. Chlorella absorbuoja ir padeda švelniai pašalinti iš organizmo atliekas ir toksinus per žarnyną. „Supernutrients“ chlorela malama, tokiu būdu sutraiškant ląstelių sieneles tam, kad organizmas galėtų pasisavinti visas naudingas medžiagas (žmogaus virškinimo sistema neturi fermentų, reikalingų suskaidyti celiuliozę).

    Gamintojas rekomenduoja vartoti tris kartus per dieną po 2 tabletes su vandeniu, vaisių arba daržovių sultimis, ryžių pienu. Mes rekomenduojame pradėti vartoti nuo mažesnių kiekių. Svarbu vartoti pakankamai skysčių. Nerekomenduojama vaikams ir nėščioms moterims. Kadangi chloreloje gausu jodo, turintiems problemų su skydliauke ją vartoti rekomenduojama atsargiai ir pasikonsultavus su gydytoju. Supakuota aplinkoje, kurioje yra riešutų.

    Plačiau apie spiruliną ir chlorelą skaitykite angliškai gamintojo puslapyje: http://www.supernutrients.co.uk/product/chlorella

     

    Maistinė vertė (100 g tipinio produkto) 1450 kJ/343 kcal: riebalų 2.3 g (iš jų sočiųjų 0.6 g), angliavandenių 13.8 g (iš jų cukrų 0.4 g), skaidulinių medžiagų 12.4 g, baltymų 60.7 g, druskos 0.2 g.

  • Prenumeruok ir laimėk

    privatumo politika

    Informacija