Chia sėklos (Ispaninio šalavijo), 300 gr.
Chia sėklos (Ispaninio šalavijo), 300 gr.
289 € vnt.Šią prekę turime sandėlyje.Supermaistas chia sėklos
-
Chia sėklos nuo 6,99 Eur/kg. Chia – ispaninio šalavijo (lot. Salvia hispanica) sėklos. Naudojamos mitybai praturtinti, „žaliems“ patiekalams, tinka daiginimui. Tinka norintiems auginti raumenų masę bei metantiems svorį.
Augalas auga centrinėje ir pietų Amerikoje smėlingose dirvose kalnuotose vietovėse iki 2500 metrų virš jūros lygio. Chia sėklas actekai, majai ir kitos Amerikos gentys vartojo dar prieš 4000 metų. Šioms gentims chia buvo (ir tebėra) vienas pagrindinių maisto produktų. Chia vartojamos sėklų pavidalu, malamos į miltus, iš jų spaudžiamas aliejus. Itin vertinamos tradicinėse medicinos sistemose.
Subtilaus skonio chia sėklas galima dėti į bet kokį receptą nepakeičiant skonio. Chia drebučiais galima keisti riebalus įvairiuose patiekaluose, sėklas galima barstyti ant salotų, sausų pusryčių, į vaisių kokteilius, troškinį ar sriubą prieš valgant ir kitus patiekalus, kur norisi pridėti ilgalaikio sotumo ir traškumo. Pvz., pabandykite pakeisti pusę sviesto (aliejaus/margarino) chia drebučiais. Skonis liks tas pats arba dar geresnis.
Rekomenduojama suvartoti ne daugiau kaip 15 g chia sėklų per parą.
Chia drebučiai. Puodeliui vandens – 1-2 šaukštai sėklų. Išmaišyti, po kelių minučių dar pamaišyti, kad nepriliptų prie dugno. Po 10-15 min. drebučiai paruošti. Variacijos – galima naudoti bet kokį kitą skystį vietoj vandens, pvz., apelsinų, obuolių sultis. Gausim vaisinę, pienišką ar kitokią želė (primena pudingą). Galima pagardinti pyragus, ledus ir kitus desertus.
Sudrėkintos sėklos „gamina“ aplink save drebučius, tačiau jie nesukelia nemalonaus pojūčio ar skonio. Šiek tiek primena kisielių.Chia sėklas vakare užpylus kokosų (arba bet kuriuo kitu) pienu, ryte gaunamas skanus, sotus užkandis arba desertas.
Sėklas sumaišius su šilkiniu tofu, bananu ir mango vaisiumi gaunasi sotus jogurto konsistencijos desertas/užkandis.Kilmės šalis Paragvajus/Bolivija.