Prekių katalogas

Bolivinė balanda (Kynva), 1 kg.

  • Bolivinė balanda (Kynva), 1 kg.

    Bolivinė balanda (Kynva)

  • Bolivinė balanda (Kynva)

    Bolivinė balanda (kynva) turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių. Mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.

    Kynva (bolivinė balanda, angl. quinoa) - neseniai „atrastas“ 6000 metų senumo augalas, naudojamas maistui bei kosmetikoje. Tai puiki alternatyva ryžiams ar kuskusui. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais, arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų pienu), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius. Iš kynvos gaminami ir makaronai bei miltai. Tinka daiginti (daigelių nuotrauka kairėje).

    Kynvos augalas nepriklauso javams, tačiau jų vaisiai kulinarijoje traktuojami kaip grūdai. Grūdai būna juodi, tamsiai rudi, raudoni, rožiniai, gelsvi, balti. Balti ir didesni vertinami labiausiai. Atidarius pakelį, jei norime laikyti ilgiau nei mėnesį, reikia dėti į šaldytuvą.

    Sudėtyje gali būti riešutų pėdsakų.

    Gaminimas: prieš verdant nuplauti. Virti 10 min santykiu su vandeniu 1:2. Galima prieš verdant pakepinti. Išvirti grūdai tampa spiralės formos ir maloniai traška.

    Šios bolivinės balandos tinkamos daiginimui. Prieš daiginimą mirkyti reikia vandenyje apie 3-4 valandas, sudygsta per 1-2 dienas. Ilgiau nemirkyti ir gerai nupilti vandenį, kad nepradėtų rūgti. Daigintas tinka barstyti ant įvairių patiekalų.

  • Prenumeruok ir laimėk

    privatumo politika

    Informacija